Smakfulla upplevelser
Hitta till Olssons Brygga
Start / Historia

Historia

Att förena människor, det är vår absoluta specialité. Över en god bit mat eller kanske ett glas Pinot Noir. I publikhavet på konserter och festivaler. På privata tillställningar, i någon av våra myllrande restauranger och barer eller på den stora folkfesten.

En levande dröm

Vi anser att en upplevelse består av fyra delar – maten, drycken, atmosfären och underhållningen. Alla delar behöver hålla hög standard och är lika viktiga för att lyckas skapa den optimala upplevelsen. Det är det vi strävar efter att uppnå i alla projekt vi tar oss an. Det är det som är visionen för Olssons Brygga. Vår koncern växer och utvecklas ständigt men Olssons Brygga kommer alltid att vara hjärtat i vår verksamhet.

Historia

1996 fick två bröder från Kil en tokig idé – ”Vi öppnar en krog”. Mattias, 22 år och Andreas, 20 år var fulla av energi och hade viljan att skapa något eget. Andreas hade en ”Barmästarutbildning” och Mattias hade startat några mindre företag men ingen av dem hade någon erfarenhet från krogbranschen. De gillade att fixa fester! Konceptet på första krogen, Lassemaja, var just maten, drycken, atmosfären och underhållningen. De fyra delar av underhållning som bröderna även idag jobbar efter.

Arvika Piren var en plats som Mattias och Andreas länge hade gått och sneglat på. Främst tack vare det grymma läget med utsikten över Kyrkviken. Då var piren fortfarande en hamn där båtarna la till och tankade, tömde latriner och sopor. Den uteservering som fanns bestod av träbänkar och träbord. Möjligheterna var oändliga och när tillfället kom fanns det inget att tveka på. 1999 öppnades Olssons Brygga.

Inför första sommaren fokuserade de enbart på uteserveringen, byggde en scen och skapade känslan kring vad Olssons Brygga fortfarande är idag – en härlig mötesplats med god mat, god dryck, härlig atmosfär och bra underhållning. När den första sommaren var över påbörjades renoveringen inomhus. Då kom den första motgången, en översvämning. Efter att ha kämpat emot de höga vattennivåerna fick de till slut se sig besegrade, ge efter och se hur Olssons Brygga fylldes med vatten. När de efter några månader åter äntrade lokalerna möttes de av en märklig syn där det nylagda ekgolvet hade flutit upp på vattenytan. Lokalen såg ut som en plats för dvärgar med en takhöjd på 1,40 meter. Hela verksamheten tömmas på vatten, torkas upp och restaureras.

Sommaren efter drevs verksamheten från uppställda tält. Våren 2001 var vattennivåerna tillbaka till det normala och sommaren 2001/2002 var renoveringen färdig inomhus och verksamheten kunde fortsätta där den avslutades.

Natten till den 9 april 2008 startade en stor brand på Olssons Brygga vilket ledde till att byggnaden revs. Verksamheten drevs i provisoriska lokaler under de två somrar som följde. Samtidigt byggdes Olssons Brygga upp igen till det verksamheten är idag. I juni 2010 öppnades verksamheten igen i nya stora lokaler.

 

Olssons Brygga idag

Olssons Brygga kommer nu att omfatta en verksamhet utgörande av restaurang och nöjesanläggning med en total kapacitet på 2000 besökare. Anläggningen består av en restaurang, två uteserveringar, två lounger, två konferens- och festlokaler, fyra barer, en nattklubb samt två livescener. En mötesplats för upplevelser utöver det vanliga. Olssons Bryggan är startskottet på framgångssagan och hjärtat i den koncern som Br. Olssons är idag.


Hitta till Olssons Brygga

Hitta hit

Här får du den närmaste vägen till Olssons Brygga i Arvika.